"Εκεί που σταματά η γραμμική επιστήμη, αρχίζει η μη γραμμική, η πολύπλοκότητα και το χάος"
elenit
Στάλθηκε στο περιοδικό Ομοιοπαθητική Ιατρική για δημοσίευση την 29-6-2011 σε απάντηση  σχετικής επιστολής που δημοσιεύθηκε στο ίδιο περιοδικό ,τεύχος 55  και αφορά το αμάλγαμα

Αξιότιμοι κύριοι

Απαντήσεων συνέχεια  ………
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους  αγαπητούς  συνάδελφους  που δίνουν την ευκαιρία για μια ακόμη φορά  μέσα από τις  στήλες  του περιοδικού να γίνουν περισσότερες διευκρινήσεις πάνω στο επίμαχο  θέμα του οδοντιατρικού αμαλγάματος που ταλαιπωρεί την οδοντιατρική κοινότητα από το 1856 μέχρι σήμερα  και στο πως η κλασσική ομοιοπαθητική  και όχι η ισοπαθητική, προσεγγίζει το θέμα .
Φαίνεται  ότι δεν έγινε ακόμα  κατανοητό , αν και με σαφήνεια διατυπώθηκε , ο τρόπος  πως ο ομοιοπαθητικός οδοντίατρος και όχι ο ισοπαθητικός, μπορεί να προσεγγίσει επιστημονικά το πρόβλημα ‘’οδοντιατρικό αμάλγαμα και κλασσική ομοιοπαθητική ‘’  και όχι τη δηλητηρίαση από τον υδράργυρο γενικά. Από την απάντηση που ακολούθησε όπως και από άλλο άρθρο που δημοσιεύθηκε στο έγκριτο περιοδικό  ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ (τευχ. 55, σελ. 22)    διαπιστώθηκε  ότι εξακολουθεί να κυριαρχεί η σύγχυση και θα προσπαθήσουμε  να το απλουστεύσουμε   και άλλο.

Συνέχεια ανάγνωσης

Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Ομοιοπαθητική Ιατρική ,τεύχος 54, σελίδα 66 ,στήλη Επιστολές

Αξιότιμοι κύριοι

Με αφορμή το άρθρο που αφορά το ΄΄ ποιους κινδύνους προκαλούν τα μαύρα σφραγίσματα ΄΄ που δημοσιεύθηκε στο έγκριτο περιοδικό σας ΄΄ Ομοιοπαθητική Ιατρική ΄΄ τεύχος 53 σελίδα 14 θα ήθελα να κάνω κάποιες επισημάνσεις όσων αφορούν το επίμαχο αυτό θέμα που ταλαιπωρεί την οδοντιατρική επιστήμη από το 1856 μέχρι σήμερα.
Την πλήρη ανάπτυξη του θέματος μπορείτε να την διαβάσετε στο www.kalliadas.com Κλασική ομοιοπαθητική και- οδοντική χειρουργική - Αμάλγαμα - Οδοντιατρικό Αμάλγαμα . Που είναι ο μύθος και που η αλήθεια ;
Επειδή στο άρθρο έγιναν αναφορές και σε κλασικά ομοιοπαθητικά φάρμακα θα ήθελα να διευκρινίσω προς ενημέρωση του αναγνωστικού σας κοινού τα εξής .
Η κλασσική ομοιοπαθητική ,αυτή δηλαδή που ίδρυσε ο Ιπποκράτης, θεμελίωσε ο Χάννεμαν , ανάδειξε ο Γ. Βυθούλκας είναι επιστήμη πολυπλοκότητας πολύ καλά θεμελιωμένη , με νόμους , αρχές , και κυρίως επιστημονική μεθοδολογία.
Το Οδοντιατρικό αμάλγαμα, είναι κράμα του καθαρού υδραργύρου με άργυρο, κασσίτερο , χαλκό, ψευδάργυρο ή και με άλλα μέταλλα.

Συνέχεια ανάγνωσης

Διεύθυνση

Κελεού 32 & Καραϊσκάκη
Ελευσίνα, 19200

Τηλέφωνο

e-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ωράριο Λειτουργίας

Πρωί: Δευτέρα έως Παρασκευή 8-12π.μ.
Απόγευμα: Τρίτη-Τετάρτη-Παρασκευή 5-8 μ.μ.

e-genius.gr ...intelligent web software